Waarom zonnepanelen nemen?

Zonnepanelen zijn een middel om energie uit zonlicht om te zetten naar elektrische energie. Zonnepanelen zijn te herkennen aan hun blauwe of zwarte kleur en worden steeds vaker geplaatst op daken van huizen en bedrijven. Zonnepanelen wekken energie op als de zon volop schijnt, maar zonnepanelen zijn ook werkzaam op bewolkte dagen. Daarnaast heeft de zonnepaneel een gemiddelde levensduur van 25 jaar terwijl de gemiddelde terugverdien tijd van een zonnepaneel rond de 7 jaar ligt. Na deze 7 jaar kan u nog profiteren van de 18 jaar gratis stroom die deze groene energiebron voor u opwekt.

 Voordelen van zonnepanelen:

  • Zonnepanelen zijn goed voor het milieu
  • Zelf in staat zijn om stroom op te wekken waardoor je minder afhankelijk bent van energieleverancier
  • Geld verdienen doordat er meer wordt opgewekt dan dat er wordt gebruikt
  • Het energielabel van je huis wordt beter wat ervoor zorgt dat de waarde van je huis stijgt.
  • Hoger rendement als sparen op een bankrekening
 
Misverstanden omtrent zonnepanelen

 Omtrent zonnepanelen bestaan wat misverstanden zoals dat ze duur zijn en niet rendabel. Jammer genoeg zijn deze fabels in de wereld geholpen door tegenstanders van zonnepanelen terwijl in tegendeel zonnepanelen een duurzame oplossingen zijn voor het milieu en de stijgende energiebelasting. Zonnepanelen zorgen voor een duurzame opwekking van energie terwijl de energierekening laag gehouden kan worden.

Zonnepanelen zorgen ervoor dat u onafhankelijk kan worden van de fossiele brandstoffen die overtijd steeds minder voorradig worden. Zonne-energie is een oplossing voor een onafhankelijk huishouden die niet afhankelijk hoeft te zijn van de voorraden van de fossiele brandstoffen.

Hoe werkt een zonnepaneel?

 De zon geeft verschillende vormen van energie, namelijk warmte en licht. Warmte kan het zonnepaneel niks mee maar het licht kan worden omgezet naar elektriciteit.  Hoe dit gebeurt? Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen, die zijn opgedeeld in twee laagjes silicium. Wanneer de zon schijnt op de zonnecel zorgt dit voor elektriciteit. De verzamelde elektriciteit wordt bruikbaar voor huis en tuinproducten wanneer de elektriciteit door een omvormer is gegaan.

Opgewekte duurzame energie
7.4%
12 panelen wekken genoeg op voor een huishouden
80%